de tv van willemijn


31-03-2005
boer piet liet afgelopen zondag enigszins somber weten nog steeds niet verliefd te zijn geworden op (een van) de twee overgebleven vrouwen. over drie dagen zullen we weten of het hem alsnog gelukt is. kom op piet: je kan het!
30-03-2005
uniek beeldmateriaal: bart chabot in de luisterstand.
30-03-2005
het commerciele antwoord op `six feet under` heet `zand erover!`. een van de hoofdpersonen in deze reality soap is chuck, de chauffeur van de lijkwagen. in zijn vrije tijd is chuck vooral druk met het vinden van een leuke vrouw. gisteravond zagen we hoe hij, zich opdoffend voor een date, een flinke wolk eau de toilette in zijn kruis spoot. "je weet maar nooit!", aldus chuck. de date belde overigens vlak van tevoren af. dit tot grote tevredenheid van huisgenoot kitty (links).
29-03-2005
vol enthousiasme werd op deze site onlangs de serie `fields of gold` aangeprezen. helaas heeft de serie de belofte niet waar kunnen maken. het op zich spannende gegeven (ambitieus gentechnologie -project onder bescherming van de regering bedreigt nationale volksgezondheid) werd geheel om zeep geholpen in een ongeloofwaardig plot dat zonder enige dramatiek uitmondde in een onzinnige ontknoping. wel prachtige kleurcorrectie.
28-03-2005
over een paar jaar, zo maakte medy van der laan vandaag bekend, mag de publieke omroep geen `amusement om het amusement` meer uitzenden. amusement is in de toekomst alleen nog maar als vorm toegestaan. zou r.a.m. nog mogen in het nieuwe bestel?
27-03-2005
armzalig pasen.
27-03-2005
bij de vpro vanavond een nieuwe aflevering uit het ego-epos van bram van splunteren (foto). belofte vooraf: "een real life soap over relaties, internetdaten, en de mogelijkheden en onmogelijkheden van het alleen door het leven gaan". gevoel achteraf: alsof je 30 minuten in iemand anders zijn vieze onderbroek had zitten kijken.
27-03-2005
pas op peter: achter je!
27-03-2005
2005 kent tot nu toe vrolijke paasdagen.
26-03-2005
het is weer pasen!
26-03-2005
toppertje jos had toppertje angela groothuizen op bezoek, heerlijk mens. haar anekdotes duurden af en toe wat lang, maar jos liet zich niet kennen. hij speelde het klaar om, soms minutenlang onafgebroken, zijn gezicht in de `hou-op!-ik-pies-in-mijn-broek!`-plooi te houden. wat een vakman.
25-03-2005
paul de leeuw is morgen jarig en dus was het thema van papaul live vanavond `mensen die nog niet jarig zijn`. grote kans op de hoofdprijs in deze categorie maakt de redacteur die bedacht had om bij wijze van verjaardagsverrassing wilfried de jong met zijn beroemde massagetafel uit te nodigen. de hevig transpirerende bijna-jarige moest hierop plaatsnemen om zich door zijn gast te laten ondervragen c.q. beledigen over zijn lichaam. onhulling: paul de leeuw heeft jicht in zijn grote teen.
25-03-2005
slecht nieuws voor de daders: peter r. is ze op het spoor. "vaststaat dat via deze deur de daders zijn binnengekomen en later weer vertrokken"
24-03-2005
het zuiderzeeziekenhuis hield open dag en flevo-tv deed verslag. deze bezoekster vertelde dat ze als kind zelf ook in een couveuse had gelegen, maar dat het er wel heel anders uitzag dan 70 jaar geleden.
24-03-2005
net 5 zond vanavond een programma uit over het bizarre leven van de onvoorstelbaar rijke athina onassis. natuurlijk kwam ook haar betreurde, diepongelukkige, moeder christina onassis uitgebreid aan bod. een fotograaf vertelde dat christina van de foto's van haar dochtertje soms wel 1000 exemplaren nabestelde.
24-03-2005
vanavond in de donderdagdocumentaire (bij de ikon): deel 2 van de driedelige serie "de genco`s"!
23-03-2005
hier staat een gebroken man. hij had het liever niet gedaan, maar het moest nu eenmaal. dat laatste is waar, het eerste niet. weer echt pvda, om niet openlijk te durven genieten van het spel, om maar te zwijgen van de gigantische knikker! daarom was het, zoals hans wiegel fijntjes opmerkte, slechts "het avondje van van thijn"; ofwel, dit is van een heel andere orde dan "de nacht van wiegel".
23-03-2005
dit is schimpy (rechts), de cartoongeworden voetschimmel. avond aan avond jaagt hij mij de stuipen op het lijf, in een buitengewoon agressieve poging om me iets aan te smeren, waarmee ik kan voorkomen dat hij onder mijn teennagels kruipt. bedankt, schimp!
22-03-2005
elke zondagavond om 19.30 op nederland 1. mis het niet!
22-03-2005
andere tijden bestaat 5 jaar! en dat zullen we weten ook.... de opmaat naar de jubileumuitzending had veel weg van een zorgvuldig opgebouwde striptease (zo werd o.a. in het nos journaal, eerder deze week, al het een en ander onthuld van wat ons vanavond te wachten zou staan). maar vanavond was het dus eindelijk zover, het lang uitgestelde hoogtepunt (foto): leuke beelden, die ontzettend goed gemonteerd waren, tot een mooie film (ook voor mensen van na 1960).
22-03-2005
er zijn verenigingen en websites over: over fouten in films en televisie-series. de twee bekendste varianten zijn continuiteitsfouten, d.w.z. dat er bij de montage iets fout is gegaan, waardoor de volgorde van bepaalde gebeurtenissen niet meer klopt (bijv. terwijl iemand een telefoongesprek voert, wordt zijn sigaret steeds langer) en anachronismen, d.w.z. dat er bij de decor- of de kostuumafdeling iets over het hoofd is gezien, waardoor er een detail in beeld komt dat niet klopt met de tijd waarin het verhaal zich afspeelt (bijv. in het paleis van julius caesar klinkt een telefoon). de laatste variant kwam vanavond in het acht uur journaal voorbij.
21-03-2005
"nu weten we tenminste waar we staan" probeerde danny blind (foto) dapper, na de 4-0 nederlaag tegen peejevee gisteren. arme danny, weer zo'n ex-speler die het als coach bij ajax mag gaan proberen met de goedkeuring van johan cruijff, die van het ajax bestuur zijn veto mag blijven uitspreken over elke serieuze kandidaat (ofwel iemand die een bedreiging zou kunnen vormen voor zijn onaantastbare reputatie als toptrainer) het wachten is op kiki musampa of john van loen.
20-03-2005
in het programma wegmisbruikers van sbs6 werd afgelopen weekend aandacht besteed aan objecten langs de weg die de aandacht van de automobilist af kunnen leiden, uiteraard op een informatieve en integere manier.
20-03-2005
robert jensen ging het goedmaken met clown bassie. de toorn van de echte bassie was namelijk gewekt door een buitensporig grove nep-bassie, die de afgelopen maanden te horen is geweest in het radioprogramma van jensen. volgens de echte bassie was deze nep-bassie er de oorzaak van dat hij onder andere op straat werd nagewezen (er kwam zelfs een ingetrapte voordeur ter sprake). stralend kwam de echte bassie op en er ontstond al snel een `zand erover`-sfeertje. maar toen kwam ("voor de allerlaatste keer") de nep-bassie op, om zeer intimiderend naast de echte bassie in de bank te ploffen, en nog een keer zijn vuige taal uit te slaan. de echte bassie werd ineens heel klein, erg clown en zeer down.
20-03-2005
kijk op zaterdagavond naar bbc`s match of the day en zie hoe "pundit" alan hanson (foto) bij gastheer gary lineker de premier league doorneemt, en je weet weer waarom voetbal het heerlijkste op aarde is....
15-03-2005
in de eerste aflevering van bobo`s in the bush maandag j.l. was te zien hoe viola holt reeds binnen enkele uren door de gehele groep werd uitgekotst. in plaats van mee te helpen toen er een hut gebouwd moest worden, zat zij te roken onder een boom (zie foto). vanaf haar plekje in de schaduw vuurde zij, op een toon van: `vertel mij wat, ik zit al jaren in het vak`, het ene commentaar na het andere advies af op de zwoegende jongens en meisjes (en jacques herb). kort daarvoor had zij een collega-bobo, die gebeten was door een insect, gerustgesteld met de mededeling dat het hier een onschuldige muggenbeet betrof. de meegereisde dokter kon gelukkig nog net op tijd tegengif inspuiten, anders had het call-tv sterretje in kwestie de dodelijke spinnenbeet niet overleefd.
10-03-2005
elke dinsdagavond op nederland 3 fields of gold!
het lijstje van willemijn - Peter Jan Rens Late Night
eerste aflevering
- The Sopranos
Amour Fou, episode 37 (en de rest)
- Laat de Leeuw
Robert ten Brink en Paul de Leeuw gaan als Sint en Piet op bezoek in een bejaardenhuis en op een basisschool
- Oprah
Oprah's Favourite Things 2004, Tribute to Teachers
- NOS
debat tussen Fortuyn, Melkert, Dijkstal en Rosenmƶller na de gemeenteraadsverkiezingen op 6 maart 2002 - Footballer's Wives
alle afleveringen
- Studio Sport
Ronald de Boer huilt voor de camera van als Ajax wint van Grasshoppers
- Seinfeld
afl. The Comeback (en de rest)
- Big Brother 1
overgeblevenen Ruud en Willem zitten in bubbelbad in de tuin, terwijl te horen is dat publiek van buiten het hek schreeuwt dat Willem een verrader is
- 24
derde serie
- BBC
documentaire "Are you watching, Jimmy Hill?" - Nova
Charles Groenhuijsen interviewt Arjen Ederveen n.a.v. Nipkow Schijf voor '30 Minuten'
- Ali G.
Funkyzeit mit Bruno, afl. waarin Bruno als model weet door te dringen op de catwalk van Duitse modeontwerper
- Peter R. de Vries
afl. waarin malafide hovenier in de val wordt gelokt
- Tegenlicht
Felix Rottenberg ontvangt Geert Mak, Afshin Ellian en Kees Beekmans
- Jensen
aflevering met de 'Battle of the Bassies'
- Studio Sport
persconferentie van Louis van Gaal waarin hij vraagt: "Ben ik nou zo slim, of ben jij nou zo dom?"
- De Boodschappenbeurs
"Uw kat heeft, net als u, ook wel eens trek in een lekker tussendoortje"
- Lang Leve de Vereniging
Harmonie St. Michaƫl viert gala-avond met gastoptreden van operettester Marco Bakker ("Sorry voor de hoed")


zoeken bij willemijn
het adres van willemijn