de tv van willemijn


31-03-2005
boer piet liet afgelopen zondag enigszins somber weten nog steeds niet verliefd te zijn geworden op (een van) de twee overgebleven vrouwen. over drie dagen zullen we weten of het hem alsnog gelukt is. kom op piet: je kan het! boer piet liet afgelopen zondag enigszins somber weten nog steeds niet verliefd te zijn geworden op (een van) de twee overgebleven vrouwen. over drie dagen zullen we weten of het hem alsnog gelukt is. kom op piet: je kan het!
30-03-2005
uniek beeldmateriaal: bart chabot in de luisterstand. uniek beeldmateriaal: bart chabot in de luisterstand.
30-03-2005
het commerciele antwoord op `six feet under` heet `zand erover!`. een van de hoofdpersonen in deze reality soap is chuck, de chauffeur van de lijkwagen. in zijn vrije tijd is chuck vooral druk met het vinden van een leuke vrouw. gisteravond zagen we hoe hij, zich opdoffend voor een date, een flinke wolk eau de toilette in zijn kruis spoot. "je weet maar nooit!", aldus chuck. de date belde overigens vlak van tevoren af. dit tot grote tevredenheid van huisgenoot kitty (links). het commerciele antwoord op `six feet under` heet `zand erover!`. een van de hoofdpersonen in deze reality soap is chuck, de chauffeur van de lijkwagen. in zijn vrije tijd is chuck vooral druk met het vinden van een leuke vrouw. gisteravond zagen we hoe hij, zich opdoffend voor een date, een flinke wolk eau de toilette in zijn kruis spoot. "je weet maar nooit!", aldus chuck. de date belde overigens vlak van tevoren af. dit tot grote tevredenheid van huisgenoot kitty (links).
29-03-2005
vol enthousiasme werd op deze site onlangs de serie `fields of gold` aangeprezen. helaas heeft de serie de belofte niet waar kunnen maken. het op zich spannende gegeven (ambitieus gentechnologie -project onder bescherming van de regering bedreigt nationale volksgezondheid) werd geheel om zeep geholpen in een ongeloofwaardig plot dat zonder enige dramatiek uitmondde in een onzinnige ontknoping. wel prachtige kleurcorrectie.vol enthousiasme werd op deze site onlangs de serie `fields of gold` aangeprezen. helaas heeft de serie de belofte niet waar kunnen maken. het op zich spannende gegeven (ambitieus gentechnologie -project onder bescherming van de regering bedreigt nationale volksgezondheid) werd geheel om zeep geholpen in een ongeloofwaardig plot dat zonder enige dramatiek uitmondde in een onzinnige ontknoping. wel prachtige kleurcorrectie.
28-03-2005
over een paar jaar, zo maakte medy van der laan vandaag bekend, mag de publieke omroep geen `amusement om het amusement` meer uitzenden. amusement is in de toekomst alleen nog maar als vorm toegestaan. zou r.a.m. nog mogen in het nieuwe bestel? over een paar jaar, zo maakte medy van der laan vandaag bekend, mag de publieke omroep geen `amusement om het amusement` meer uitzenden. amusement is in de toekomst alleen nog maar als vorm toegestaan. zou r.a.m. nog mogen in het nieuwe bestel?
27-03-2005
armzalig pasen. armzalig pasen.
27-03-2005
bij de vpro vanavond een nieuwe aflevering uit het ego-epos van bram van splunteren (foto). belofte vooraf: "een real life soap over relaties, internetdaten, en de mogelijkheden en onmogelijkheden van het alleen door het leven gaan". gevoel achteraf: alsof je 30 minuten in iemand anders zijn vieze onderbroek had zitten kijken. bij de vpro vanavond een nieuwe aflevering uit het ego-epos van bram van splunteren (foto). belofte vooraf: "een real life soap over relaties, internetdaten, en de mogelijkheden en onmogelijkheden van het alleen door het leven gaan". gevoel achteraf: alsof je 30 minuten in iemand anders zijn vieze onderbroek had zitten kijken.
27-03-2005
pas op peter: achter je! pas op peter: achter je!
27-03-2005
2005 kent tot nu toe vrolijke paasdagen. 2005 kent tot nu toe vrolijke paasdagen.
26-03-2005
het is weer pasen! het is weer pasen!
26-03-2005
toppertje jos had toppertje angela groothuizen op bezoek, heerlijk mens. haar anekdotes duurden af en toe wat lang, maar jos liet zich niet kennen. hij speelde het klaar om, soms minutenlang onafgebroken, zijn gezicht in de `hou-op!-ik-pies-in-mijn-broek!`-plooi te houden. wat een vakman. toppertje jos had toppertje angela groothuizen op bezoek, heerlijk mens. haar anekdotes duurden af en toe wat lang, maar jos liet zich niet kennen. hij speelde het klaar om, soms minutenlang onafgebroken, zijn gezicht in de `hou-op!-ik-pies-in-mijn-broek!`-plooi te houden. wat een vakman.
25-03-2005
paul de leeuw is morgen jarig en dus was het thema van papaul live vanavond `mensen die nog niet jarig zijn`. grote kans op de hoofdprijs in deze categorie maakt de redacteur die bedacht had om bij wijze van verjaardagsverrassing wilfried de jong met zijn beroemde massagetafel uit te nodigen. de hevig transpirerende bijna-jarige moest hierop plaatsnemen om zich door zijn gast te laten ondervragen c.q. beledigen over zijn lichaam. onhulling: paul de leeuw heeft jicht in zijn grote teen. paul de leeuw is morgen jarig en dus was het thema van papaul live vanavond `mensen die nog niet jarig zijn`. grote kans op de hoofdprijs in deze categorie maakt de redacteur die bedacht had om bij wijze van verjaardagsverrassing wilfried de jong met zijn beroemde massagetafel uit te nodigen. de hevig transpirerende bijna-jarige moest hierop plaatsnemen om zich door zijn gast te laten ondervragen c.q. beledigen over zijn lichaam. onhulling: paul de leeuw heeft jicht in zijn grote teen.
25-03-2005
slecht nieuws voor de daders: peter r. is ze op het spoor. "vaststaat dat via deze deur de daders zijn binnengekomen en later weer vertrokken" slecht nieuws voor de daders: peter r. is ze op het spoor. "vaststaat dat via deze deur de daders zijn binnengekomen en later weer vertrokken"
24-03-2005
het zuiderzeeziekenhuis hield open dag en flevo-tv deed verslag. deze bezoekster vertelde dat ze als kind zelf ook in een couveuse had gelegen, maar dat het er wel heel anders uitzag dan 70 jaar geleden. het zuiderzeeziekenhuis hield open dag en flevo-tv deed verslag. deze bezoekster vertelde dat ze als kind zelf ook in een couveuse had gelegen, maar dat het er wel heel anders uitzag dan 70 jaar geleden.
24-03-2005
net 5 zond vanavond een programma uit over het bizarre leven van de onvoorstelbaar rijke athina onassis. natuurlijk kwam ook haar betreurde, diepongelukkige, moeder christina onassis uitgebreid aan bod. een fotograaf vertelde dat christina van de foto's van haar dochtertje soms wel 1000 exemplaren nabestelde. net 5 zond vanavond een programma uit over het bizarre leven van de onvoorstelbaar rijke athina onassis. natuurlijk kwam ook haar betreurde, diepongelukkige, moeder christina onassis uitgebreid aan bod. een fotograaf vertelde dat christina van de foto's van haar dochtertje soms wel 1000 exemplaren nabestelde.
24-03-2005
vanavond in de donderdagdocumentaire (bij de ikon): deel 2 van de driedelige serie "de genco`s"! vanavond in de donderdagdocumentaire (bij de ikon): deel 2 van de driedelige serie "de genco`s"!
23-03-2005
hier staat een gebroken man. hij had het liever niet gedaan, maar het moest nu eenmaal. dat laatste is waar, het eerste niet. weer echt pvda, om niet openlijk te durven genieten van het spel, om maar te zwijgen van de gigantische knikker! daarom was het, zoals hans wiegel fijntjes opmerkte, slechts "het avondje van van thijn"; ofwel, dit is van een heel andere orde dan "de nacht van wiegel". hier staat een gebroken man. hij had het liever niet gedaan, maar het moest nu eenmaal. dat laatste is waar, het eerste niet. weer echt pvda, om niet openlijk te durven genieten van het spel, om maar te zwijgen van de gigantische knikker! daarom was het, zoals hans wiegel fijntjes opmerkte, slechts "het avondje van van thijn"; ofwel, dit is van een heel andere orde dan "de nacht van wiegel".
23-03-2005
dit is schimpy (rechts), de cartoongeworden voetschimmel. avond aan avond jaagt hij mij de stuipen op het lijf, in een buitengewoon agressieve poging om me iets aan te smeren, waarmee ik kan voorkomen dat hij onder mijn teennagels kruipt. bedankt, schimp! dit is schimpy (rechts), de cartoongeworden voetschimmel. avond aan avond jaagt hij mij de stuipen op het lijf, in een buitengewoon agressieve poging om me iets aan te smeren, waarmee ik kan voorkomen dat hij onder mijn teennagels kruipt. bedankt, schimp!
22-03-2005
elke zondagavond om 19.30 op nederland 1. mis het niet! elke zondagavond om 19.30 op nederland 1. mis het niet!
22-03-2005
andere tijden bestaat 5 jaar! en dat zullen we weten ook.... de opmaat naar de jubileumuitzending had veel weg van een zorgvuldig opgebouwde striptease (zo werd o.a. in het nos journaal, eerder deze week, al het een en ander onthuld van wat ons vanavond te wachten zou staan). maar vanavond was het dus eindelijk zover, het lang uitgestelde hoogtepunt (foto): leuke beelden, die ontzettend goed gemonteerd waren, tot een mooie film (ook voor mensen van na 1960). andere tijden bestaat 5 jaar! en dat zullen we weten ook.... de opmaat naar de jubileumuitzending had veel weg van een zorgvuldig opgebouwde striptease (zo werd o.a. in het nos journaal, eerder deze week, al het een en ander onthuld van wat ons vanavond te wachten zou staan). maar vanavond was het dus eindelijk zover, het lang uitgestelde hoogtepunt (foto): leuke beelden, die ontzettend goed gemonteerd waren, tot een mooie film (ook voor mensen van na 1960).
22-03-2005
er zijn verenigingen en websites over: over fouten in films en televisie-series. de twee bekendste varianten zijn continuiteitsfouten, d.w.z. dat er bij de montage iets fout is gegaan, waardoor de volgorde van bepaalde gebeurtenissen niet meer klopt (bijv. terwijl iemand een telefoongesprek voert, wordt zijn sigaret steeds langer) en anachronismen, d.w.z. dat er bij de decor- of de kostuumafdeling iets over het hoofd is gezien, waardoor er een detail in beeld komt dat niet klopt met de tijd waarin het verhaal zich afspeelt (bijv. in het paleis van julius caesar klinkt een telefoon). de laatste variant kwam vanavond in het acht uur journaal voorbij. er zijn verenigingen en websites over: over fouten in films en televisie-series. de twee bekendste varianten zijn continuiteitsfouten, d.w.z. dat er bij de montage iets fout is gegaan, waardoor de volgorde van bepaalde gebeurtenissen niet meer klopt (bijv. terwijl iemand een telefoongesprek voert, wordt zijn sigaret steeds langer) en anachronismen, d.w.z. dat er bij de decor- of de kostuumafdeling iets over het hoofd is gezien, waardoor er een detail in beeld komt dat niet klopt met de tijd waarin het verhaal zich afspeelt (bijv. in het paleis van julius caesar klinkt een telefoon). de laatste variant kwam vanavond in het acht uur journaal voorbij.
21-03-2005
"nu weten we tenminste waar we staan" probeerde danny blind (foto) dapper, na de 4-0 nederlaag tegen peejevee gisteren. arme danny, weer zo'n ex-speler die het als coach bij ajax mag gaan proberen met de goedkeuring van johan cruijff, die van het ajax bestuur zijn veto mag blijven uitspreken over elke serieuze kandidaat (ofwel iemand die een bedreiging zou kunnen vormen voor zijn onaantastbare reputatie als toptrainer) het wachten is op kiki musampa of john van loen. "nu weten we tenminste waar we staan" probeerde danny blind (foto) dapper, na de 4-0 nederlaag tegen peejevee gisteren. arme danny, weer zo'n ex-speler die het als coach bij ajax mag gaan proberen met de goedkeuring van johan cruijff, die van het ajax bestuur zijn veto mag blijven uitspreken over elke serieuze kandidaat (ofwel iemand die een bedreiging zou kunnen vormen voor zijn onaantastbare reputatie als toptrainer) het wachten is op kiki musampa of john van loen.
20-03-2005
in het programma wegmisbruikers van sbs6 werd afgelopen weekend aandacht besteed aan objecten langs de weg die de aandacht van de automobilist af kunnen leiden, uiteraard op een informatieve en integere manier. in het programma wegmisbruikers van sbs6 werd afgelopen weekend aandacht besteed aan objecten langs de weg die de aandacht van de automobilist af kunnen leiden, uiteraard op een informatieve en integere manier.
20-03-2005
robert jensen ging het goedmaken met clown bassie. de toorn van de echte bassie was namelijk gewekt door een buitensporig grove nep-bassie, die de afgelopen maanden te horen is geweest in het radioprogramma van jensen. volgens de echte bassie was deze nep-bassie er de oorzaak van dat hij onder andere op straat werd nagewezen (er kwam zelfs een ingetrapte voordeur ter sprake). stralend kwam de echte bassie op en er ontstond al snel een `zand erover`-sfeertje. maar toen kwam ("voor de allerlaatste keer") de nep-bassie op, om zeer intimiderend naast de echte bassie in de bank te ploffen, en nog een keer zijn vuige taal uit te slaan. de echte bassie werd ineens heel klein, erg clown en zeer down. robert jensen ging het goedmaken met clown bassie. de toorn van de echte bassie was namelijk gewekt door een buitensporig grove nep-bassie, die de afgelopen maanden te horen is geweest in het radioprogramma van jensen. volgens de echte bassie was deze nep-bassie er de oorzaak van dat hij onder andere op straat werd nagewezen (er kwam zelfs een ingetrapte voordeur ter sprake). stralend kwam de echte bassie op en er ontstond al snel een `zand erover`-sfeertje. maar toen kwam ("voor de allerlaatste keer") de nep-bassie op, om zeer intimiderend naast de echte bassie in de bank te ploffen, en nog een keer zijn vuige taal uit te slaan. de echte bassie werd ineens heel klein, erg clown en zeer down.
20-03-2005
kijk op zaterdagavond naar bbc`s match of the day en zie hoe "pundit" alan hanson (foto) bij gastheer gary lineker de premier league doorneemt, en je weet weer waarom voetbal het heerlijkste op aarde is.... kijk op zaterdagavond naar bbc`s match of the day en zie hoe "pundit" alan hanson (foto) bij gastheer gary lineker de premier league doorneemt, en je weet weer waarom voetbal het heerlijkste op aarde is....
15-03-2005
in de eerste aflevering van bobo`s in the bush maandag j.l. was te zien hoe viola holt reeds binnen enkele uren door de gehele groep werd uitgekotst. in plaats van mee te helpen toen er een hut gebouwd moest worden, zat zij te roken onder een boom (zie foto). vanaf haar plekje in de schaduw vuurde zij, op een toon van: `vertel mij wat, ik zit al jaren in het vak`, het ene commentaar na het andere advies af op de zwoegende jongens en meisjes (en jacques herb). kort daarvoor had zij een collega-bobo, die gebeten was door een insect, gerustgesteld met de mededeling dat het hier een onschuldige muggenbeet betrof. de meegereisde dokter kon gelukkig nog net op tijd tegengif inspuiten, anders had het call-tv sterretje in kwestie de dodelijke spinnenbeet niet overleefd. in de eerste aflevering van bobo`s in the bush maandag j.l. was te zien hoe viola holt reeds binnen enkele uren door de gehele groep werd uitgekotst. in plaats van mee te helpen toen er een hut gebouwd moest worden, zat zij te roken onder een boom (zie foto). vanaf haar plekje in de schaduw vuurde zij, op een toon van: `vertel mij wat, ik zit al jaren in het vak`, het ene commentaar na het andere advies af op de zwoegende jongens en meisjes (en jacques herb). kort daarvoor had zij een collega-bobo, die gebeten was door een insect, gerustgesteld met de mededeling dat het hier een onschuldige muggenbeet betrof. de meegereisde dokter kon gelukkig nog net op tijd tegengif inspuiten, anders had het call-tv sterretje in kwestie de dodelijke spinnenbeet niet overleefd.
10-03-2005
elke dinsdagavond op nederland 3 fields of gold!elke dinsdagavond op nederland 3 fields of gold!
het lijstje van willemijn - Peter Jan Rens Late Night
eerste aflevering
- The Sopranos
Amour Fou, episode 37 (en de rest)
- Laat de Leeuw
Robert ten Brink en Paul de Leeuw gaan als Sint en Piet op bezoek in een bejaardenhuis en op een basisschool
- Oprah
Oprah's Favourite Things 2004, Tribute to Teachers
- NOS
debat tussen Fortuyn, Melkert, Dijkstal en Rosenmƶller na de gemeenteraadsverkiezingen op 6 maart 2002 - Footballer's Wives
alle afleveringen
- Studio Sport
Ronald de Boer huilt voor de camera van als Ajax wint van Grasshoppers
- Seinfeld
afl. The Comeback (en de rest)
- Big Brother 1
overgeblevenen Ruud en Willem zitten in bubbelbad in de tuin, terwijl te horen is dat publiek van buiten het hek schreeuwt dat Willem een verrader is
- 24
derde serie
- BBC
documentaire "Are you watching, Jimmy Hill?" - Nova
Charles Groenhuijsen interviewt Arjen Ederveen n.a.v. Nipkow Schijf voor '30 Minuten'
- Ali G.
Funkyzeit mit Bruno, afl. waarin Bruno als model weet door te dringen op de catwalk van Duitse modeontwerper
- Peter R. de Vries
afl. waarin malafide hovenier in de val wordt gelokt
- Tegenlicht
Felix Rottenberg ontvangt Geert Mak, Afshin Ellian en Kees Beekmans
- Jensen
aflevering met de 'Battle of the Bassies'
- Studio Sport
persconferentie van Louis van Gaal waarin hij vraagt: "Ben ik nou zo slim, of ben jij nou zo dom?"
- De Boodschappenbeurs
"Uw kat heeft, net als u, ook wel eens trek in een lekker tussendoortje"
- Lang Leve de Vereniging
Harmonie St. Michaƫl viert gala-avond met gastoptreden van operettester Marco Bakker ("Sorry voor de hoed")


het archief van willemijn
 • juni 2024
 • mei 2024
 • april 2024
 • maart 2024
 • maart 2024
 • februari 2024
 • januari 2024
 • december 2023
 • november 2023
 • oktober 2023
 • september 2023
 • augustus 2023
 • juli 2023
 • juni 2023
 • mei 2023
 • april 2023
 • maart 2023
 • februari 2023
 • januari 2023
 • december 2022
 • november 2022
 • oktober 2022
 • september 2022
 • augustus 2022
 • juli 2022
 • juni 2022
 • mei 2022
 • april 2022
 • maart 2022
 • februari 2022
 • januari 2022
 • december 2021
 • november 2021
 • oktober 2021
 • september 2021
 • augustus 2021
 • juli 2021
 • juni 2021
 • mei 2021
 • april 2021
 • maart 2021
 • februari 2021
 • januari 2021
 • december 2020
 • november 2020
 • oktober 2020
 • september 2020
 • augustus 2020
 • juli 2020
 • juni 2020
 • mei 2020
 • april 2020
 • maart 2020
 • februari 2020
 • januari 2020
 • december 2019
 • november 2019
 • oktober 2019
 • september 2019
 • augustus 2019
 • juli 2019
 • juni 2019
 • mei 2019
 • april 2019
 • maart 2019
 • februari 2019
 • januari 2019
 • december 2018
 • november 2018
 • oktober 2018
 • september 2018
 • augustus 2018
 • juli 2018
 • juni 2018
 • mei 2018
 • april 2018
 • maart 2018
 • februari 2018
 • januari 2018
 • december 2017
 • november 2017
 • oktober 2017
 • september 2017
 • augustus 2017
 • juli 2017
 • juni 2017
 • mei 2017
 • april 2017
 • maart 2017
 • februari 2017
 • januari 2017
 • december 2016
 • november 2016
 • oktober 2016
 • september 2016
 • augustus 2016
 • juli 2016
 • juni 2016
 • mei 2016
 • april 2016
 • maart 2016
 • februari 2016
 • januari 2016
 • december 2015
 • november 2015
 • oktober 2015
 • september 2015
 • augustus 2015
 • juli 2015
 • juni 2015
 • mei 2015
 • april 2015
 • maart 2015
 • februari 2015
 • januari 2015
 • december 2014
 • november 2014
 • oktober 2014
 • september 2014
 • augustus 2014
 • juli 2014
 • juni 2014
 • mei 2014
 • april 2014
 • maart 2014
 • februari 2014
 • januari 2014
 • december 2013
 • november 2013
 • oktober 2013
 • september 2013
 • augustus 2013
 • juli 2013
 • juni 2013
 • mei 2013
 • april 2013
 • maart 2013
 • februari 2013
 • januari 2013
 • december 2012
 • november 2012
 • oktober 2012
 • september 2012
 • augustus 2012
 • juli 2012
 • juni 2012
 • mei 2012
 • april 2012
 • maart 2012
 • februari 2012
 • januari 2012
 • december 2011
 • november 2011
 • oktober 2011
 • september 2011
 • augustus 2011
 • juli 2011
 • juni 2011
 • mei 2011
 • april 2011
 • maart 2011
 • februari 2011
 • januari 2011
 • december 2010
 • november 2010
 • oktober 2010
 • september 2010
 • augustus 2010
 • juni 2010
 • mei 2010
 • april 2010
 • maart 2010
 • februari 2010
 • januari 2010
 • december 2009
 • november 2009
 • oktober 2009
 • september 2009
 • augustus 2009
 • juli 2009
 • juni 2009
 • mei 2009
 • april 2009
 • maart 2009
 • februari 2009
 • januari 2009
 • december 2008
 • november 2008
 • oktober 2008
 • september 2008
 • augustus 2008
 • juli 2008
 • juni 2008
 • mei 2008
 • april 2008
 • maart 2008
 • februari 2008
 • januari 2008
 • december 2007
 • november 2007
 • oktober 2007
 • september 2007
 • augustus 2007
 • juli 2007
 • juni 2007
 • mei 2007
 • april 2007
 • maart 2007
 • februari 2007
 • januari 2007
 • december 2006
 • november 2006
 • oktober 2006
 • september 2006
 • augustus 2006
 • juli 2006
 • juni 2006
 • mei 2006
 • april 2006
 • maart 2006
 • februari 2006
 • januari 2006
 • december 2005
 • november 2005
 • oktober 2005
 • september 2005
 • augustus 2005
 • juli 2005
 • juni 2005
 • mei 2005
 • april 2005
 • maart 2005


 • zoeken bij willemijn
  het adres van willemijn