31-05-2010
het israelische leger vond de situatie op het protestschip bedreigend genoeg om keihard in te grijpen. maar goed dat het israelische leger vandaag niet aanwezig was op het binnenhof ...
28-05-2010
of dony nou kon zingen of niet, met hem verliest 'x-factor'(rtl4) wel een, eh... markante persoonlijkheid. gelukkig zit gordon er nog.
27-05-2010
"... of als iemand een winterjas draagt in de zomer. dat kan allemaal verdacht zijn" het item over een grote antiterreuroefening in het 'journaal'(nos) had een nuttige tip voor terroristen: kleed je naar de seizoenen! wie kouwelijk is aangelegd kan dus beter een ander vak kiezen.
25-05-2010
andries knevel neemt een slokje water. hij vond het "erg druk", met vier vrouwelijke politici aan tafel. gelukkig sluit tijs van den brink wat aardiger af: hij vond het "net zo erg als met de mannen".
24-05-2010
"en dit... is de nieuwe jack de vries!" 'wat kiest nederland'(rtl4) legt de lat wel meteen erg hoog voor de nieuwe spindoctor van het cda.
21-05-2010
"babel verdwijnt in een klaarstaande auto. nu is het afwachten hoe ernstig het is met zijn hamstring." jaaaaaa, de wk-koorts stijgt... heerlijk!!
20-05-2010
na weken van eindeloos afzien, krijgt mark huizinga, boven op een kale berg in een desolaat landschap, zijn medaille omgehangen. mark is namelijk de winnaar van 'eeuwige roem'(avro). die huldiging van ajax laatst in de kuip, die was eigenlijk nog best gezellig.
16-05-2010
een bos gladiolen voor louis, omdat hij het steeds heeft over "die tot oder die gladiolen" fussball. onze oosterburen snappen helemaal niks van de man, noch van wat hij zegt of hoe hij zich gedraagt. maar hij wint, en dat begrijpen ze maar al te goed.
14-05-2010
als je ziet hoe liefdevol john williams al die ongelukkige vrouwen opvangt, dan zou je bijna verzuchten: "help, mijn man heeft geen hobby"
13-05-2010
als de nabestaanden aan de media vragen om terughoudend te zijn in de berichtgeving over de vliegramp, en de privacy van de slachtoffers te beschermen, voelen 'pauw & witteman'(nps/vara) zich niet aangesproken. integendeel, het is aanleiding voor 'een impressie van berichten over de ramp in buitenlandse media' .
10-05-2010
"ik hoop dat een van de nederlandse meisjes zal winnen, want alle belgen zijn in een busje gekomen en de sfeer was zeer goed onderweg. en hoe zal de terugreis zijn..., als een van ons wint?" walter van den broeck plaatst in 'nova'(nps/nos/vara) de libris literatuurprijs in interessant perspectief.
07-05-2010
eigenlijk kan het niet... dat 'nigella bites' (rtl4) gewoon overdag wordt uitgezonden.
05-05-2010
"sommigen van jullie hebben de opdracht heel goed gedaan, sommigen zijn door de mand gevallen" en dat terwijl er nog maar drie kandidaten in 'stylist van de sterren'(net5) over waren.
04-05-2010
"ja en toen was het hek van de dam..." marieke de vries van 'het journaal'(nos) bedoelde het natuurlijk niet letterlijk, maar het was wel zo.
02-05-2010
het was even zoeken, gisteravond op de grote markt in enschede, maar uiteindelijk is er toch iemand gevonden die nog een paar zinnetjes kon typen... proost!
01-05-2010
de winnaar van 'move like michael jackson'(sbs6) moest gekozen worden "in de geest van michael". dat de 9-jarige luciano er met de hoofdprijs vandoor ging was dan ook geen verrassing.