de tv van willemijn


31-05-2006
na acht afleveringen is 'de jong wil'(vpro) helaas al weer afgelopen! nu maar eens kijken naar wat 'de omroep wil', 'de netmanager wil', 'de politiek wil'....
30-05-2006
"bingo is helemaal niet verslavend... want je kan zo twee, drie dagen wegblijven!" in nova(vara/nps) vanavond een reportage over de paniek in bingoland nu burgemeester cohen heeft aangekondigd om ook in amsterdam de illegale bingo te gaan verbieden. hardcore spelers vrezen een toekomst vol eenzaamheid, gokkasten in snackbars en de psychiatrie.
29-05-2006
"eet smakelijk jongen." "eet smakelijk meisje." jelle (87) en puck (79) hebben sinds een paar jaar een relatie. ze wonen niet samen want dat wil puck niet, maar als ze samen zijn hebben ze het fijn. `late liefde`(ncrv) is prachtig, en natuurlijk gemaakt door frans bromet.
28-05-2006
voor alle fan(s).
28-05-2006
zanger james hetfield is - na een maandenlange afwezigheid om af te kicken van de drank - weer terug bij metallica. dit tot grote opluchting van de andere bandleden, want de band zat midden in de opnamen voor een nieuw album. de studiodagen mogen alleen niet langer duren dan 4 uur, want james wil, herboren als hij is, ook tijd besteden aan zijn gezin. waanzinnig kijkje achter de schermen bij een van de grootste heavy-metalbands aller tijden in de documentaire: `metallica: some kind of monster' vanavond bij de nps (het uur van de wolf)
27-05-2006
hoeveel weetjes kan een mens aan?
26-05-2006
vol goede moed reist rotterdamse/antilliaanse ray voor `puberruil`(kro) af naar limburg voor een week zonder dope, rap, op straat rondhangen en dealen. en ja hoor, na die week is hij vastbesloten om zijn leven te gaan veranderen: hij wil gaan werken en daarna weer naar school! maar eerst... een joint.
25-05-2006
`rtl boulevard`(rtl4) meldde dat brecht van hulten stopt met `goedemorgen nederland` omdat ze terugkeert naar de nos, maar dat nog onduidelijk is of klaas drupsteen verder gaat. het is een onzekere wereld, die van de glitter en de glamour.
22-05-2006
je vraagt je af of bert van leeuwen - al is het maar even - heeft overwogen om deze man af te wijzen als tafelgenoot in `het familiediner`(eo). hij had al een jaar zijn dochter (en haar twee kinderen) niet meer gesproken, na een ruzie op de camping waarbij hij haar zo hard had geduwd dat ze een gekneusde heup had opgelopen. naar nu bleek was hij kwaad vanwege haar laatste twee relaties, met zwarte mannen... of in zijn woorden: "ik mot ze niet die klanten. allemaal weggooiers. ze voeren geen klap uit. kost alleen maar geld." maar.... hij besloot om toch naar het familiediner te komen, en werd daar als een held onthaald.
21-05-2006
"als ik niet met je kan winnen, dan wil ik ook niet met je verliezen", aldus henk ten cate bij `studio voetbal`(nos). een trainer met lef, visie en vooral veel gevoel in zijn donder. ajax heeft weer een toekomst!
19-05-2006
"ik zeg niet dat helga van leur slecht is. ik vind dat alle collega`s op hun eigen manier het weer presenteren." de grote piet paulusma wilde bij `jensen!`(rtl7) niet al te hard oordelen over de mindere weergoden. hij voorspelde overigens een zomer met zeker een paar stranddagen!
18-05-2006
.....?
17-05-2006
rechtdoor rita, alsmaar rechtdoor! we bellen!
16-05-2006
"ting!" het laatste geluidje uit `ding-a-dong`, waarmee teach in in 1975 het songfestival won, vanavond te zien in `boom bang a bang: 50 years of eurovision`(bbc). toen telden we nog mee internationaal en vond iedereen ons goed, en leuk en sympathiek. goeie ouwe tijd.
15-05-2006
eerst links, toen rechts, en niet altijd rechtdoorzee.... daar houdt rita niet van.
14-05-2006
onbetwist hoogtepunt van deze goedgevulde tv-avond: ron brandsteder gaat eindelijk vertellen wie de winnaars van `dancing with the stars`(rtl4) zijn en komt er achter dat hij het kaartje met de uitslag niet heeft. lang leve live televisie!
13-05-2006
wel een fris idee, dat veel moeders maandag zonder mee-eters of gerstekorrels in hun gezicht de appelmoes van het behang staan te schrapen.
12-05-2006
had u de tanden van karel van de graaf al eens gezien?
11-05-2006
johnny rep won weer eens een prijs: hij werd winnaar van de `nationale wk-test`(bnn), nou ja, van een van de vier voorrondes, een warming up... john was er echt gelukkig mee. en iedereen gunde het hem ook van harte.
09-05-2006
vandaag wilde`gek op wielen`(rtl7) ons iets wilde vertellen over een putlucht in je auto die veroorzaakt wordt door de airconditioning. ja, en daar maakt bavo galema dan natuurlijk meteen weer wat leuks van, grappenmaker die hij is!
08-05-2006
"spijt is een woord dat je mij niet vaak zult horen gebruiken..." john jaakke blaakt van het zelfvertrouwen. net als heel ajax overigens, inclusief alle fans, die in groten getale en uitzinnig van vreugde naar het leidseplein kwamen om het behalen van de beker te vieren. alles weer vergeten en vergeven.
07-05-2006
"ladies and gentlemen, he's like red wine...getting better every year: mister philip bailey!" heerlijk om weer even 17 te zijn, vanavond bij `earth,wind & fire` in ahoy.
06-05-2006
tekenend voor de treurnis van het programma `herexamen`(vara) is wel deze hoofdprijs, een webcam die niemand wil. vanavond smeekten de winnaars (de tv-makers, die wonnen dankzij een indrukwekkende finale van teun van de keuken) of ze alsjeblieft de tweede prijs, een mp3-speler, mochten hebben...
het lijstje van willemijn - Peter Jan Rens Late Night
eerste aflevering
- The Sopranos
Amour Fou, episode 37 (en de rest)
- Laat de Leeuw
Robert ten Brink en Paul de Leeuw gaan als Sint en Piet op bezoek in een bejaardenhuis en op een basisschool
- Oprah
Oprah's Favourite Things 2004, Tribute to Teachers
- NOS
debat tussen Fortuyn, Melkert, Dijkstal en Rosenmƶller na de gemeenteraadsverkiezingen op 6 maart 2002 - Footballer's Wives
alle afleveringen
- Studio Sport
Ronald de Boer huilt voor de camera van als Ajax wint van Grasshoppers
- Seinfeld
afl. The Comeback (en de rest)
- Big Brother 1
overgeblevenen Ruud en Willem zitten in bubbelbad in de tuin, terwijl te horen is dat publiek van buiten het hek schreeuwt dat Willem een verrader is
- 24
derde serie
- BBC
documentaire "Are you watching, Jimmy Hill?" - Nova
Charles Groenhuijsen interviewt Arjen Ederveen n.a.v. Nipkow Schijf voor '30 Minuten'
- Ali G.
Funkyzeit mit Bruno, afl. waarin Bruno als model weet door te dringen op de catwalk van Duitse modeontwerper
- Peter R. de Vries
afl. waarin malafide hovenier in de val wordt gelokt
- Tegenlicht
Felix Rottenberg ontvangt Geert Mak, Afshin Ellian en Kees Beekmans
- Jensen
aflevering met de 'Battle of the Bassies'
- Studio Sport
persconferentie van Louis van Gaal waarin hij vraagt: "Ben ik nou zo slim, of ben jij nou zo dom?"
- De Boodschappenbeurs
"Uw kat heeft, net als u, ook wel eens trek in een lekker tussendoortje"
- Lang Leve de Vereniging
Harmonie St. Michaƫl viert gala-avond met gastoptreden van operettester Marco Bakker ("Sorry voor de hoed")


zoeken bij willemijn
het adres van willemijn