de tv van willemijn


31-01-2006
`nederland helpt`(eo) presenteerde vanavond vol trots een nieuwe rubriek: de superstartminuut. daarin mogen mensen op ludieke wijze hun goede doel aanprijzen. de eerste superstartminuut was voor clown gringo die clownlessen gaat geven aan kinderen in brazilie. heel ludiek praatte hij de minuut vol.
30-01-2006
dit is na schimpy wel weer een nieuw vieze-reclame-hoogtepuntje.
29-01-2006
breien is in! hollywoodsterren als julia roberts, winona ryder en russell crowe worden op de set of in fancy restaurants regelmatig gespot met de pennen in de hand. het is nog maar de vraag of ook eigen breisels een trend zullen worden. leo de haas heeft goede hoop.
28-01-2006
altijd leuk om dick passchier weer terug te zien, zoals vanavond bij `tv toppers`(ncrv) waar hij samen met judith bosch te gast was. gerda havertong legde in een filmpje uit waarom zij zo dol op hem is: "een uur werken met dick is lachen voor een jaar". je ziet het helemaal voor je.
28-01-2006
in het programma `superster`(tros) moest een van de kandidaten laten zien hoe hij een late night-show zou presenteren. en wie hadden ze opgedregd om deze jongen te coachen? ........................... peter jan rens! de man die het ooit zelf op rtl4 heeft mogen proberen, en die zijn eerste show bevend van angst opende met een kurkdroge mond en de onvergetelijke woorden: "jay, david, paul.... ik weet dat jullie kijken...!". (qua aantal zat hij er niet ver naast) tip van peter jan: "let-op-je-benen!" (jeroen pauw zit namelijk altijd met zijn benen in de knoop en daardoor ziet het er niet uit, aldus pj) oh ja, de arme kandidaat vloog eruit.
27-01-2006
dag meneer harmsen, dahag, dahag...
26-01-2006
`wondere wereld`(talpa) is een populair wetenschappelijk programma voor het hele gezin (uitgezonden om 23.00 uur...). vanavond brak ernst-paul hasselbach zich het hoofd over het feit dat het in de ruimte alsmaar voller wordt met de meest uiteenlopende satellieten, hetgeen op speelse wijze werd gevisualiseerd.
25-01-2006
talpa heeft zich opgeworpen als de beschermheilige van `gevallen vrouwen`. in `uit het leven` krijgen ze de kans op een nieuwe start door een eigen restaurant te runnen, en in `hotel big brother` wordt zelfs een heel hotel ter beschikking gesteld.
24-01-2006
gelukkig bleek dankzij deelname aan `beter in bed!`(rtl5) dat marcia van beide precies evenveel houdt.
23-01-2006
`piets weerbericht`(sbs6) van vandaag: "hou er rekening mee, morgen de autoruiten krabben, dus neem er even de tijd voor!"
22-01-2006
bij `studio voetbal`(nos) was rafael van der vaart te gast. en zoals nederlandse sportjournalisten betaamt bespraken zijn gastheren hoofdschuddend de duitse pers, die alleen maar geinteresseerd is in van der vaart`s (prive)leven met sylvie. uiteraard konden alle sappige foto`s en praatjes die over het paar de ronde doen daarbij niet onbesproken blijven.
22-01-2006
`klein` spel is niet de sterkste kant van de acteurs in de turkse soaps op trt.
20-01-2006
drie tips voor niet grappige stand up comedians: 1. begin over drank of drugs, er zitten veel jonge mensen in de zaal, die vinden dat heel stoer en grappig 2. leef je uit op iemand in het publiek, alle anderen lachen hardop van opluchting 3. vertrouw op de `the comedy factory`(nps), die zenden het toch wel uit
19-01-2006
in de `mike en thomas show`(vara) ontpopte "cultuurpoes, eh paus" hanneke groenteman zich als een expert in kinderliedjes. dementie? of een nieuwe vriendenkring?
18-01-2006
in `ik vertrek`(tros) vertrokken vanavond evert en saskia naar de portugese algarve, hopende op een gouden toekomst voor evert als `rei de ceramica`(tegelkoning) we zagen hoe de ouders het nieuwe huis inrichtten "terwijl de kinderen zich uitstekend vermaken".
17-01-2006
harry mulish reageerde in nova (vara/nps) op beweringen dat hij als kind bij de jeugdstorm zou hebben gezeten. hij deed dat met stijl, licht geamuseerd en overtuigend. hij piekert er niet over om juridische stappen te ondernemen, want "ik wil de rechter niet aan zulke flauwekul blootstellen"
16-01-2006
het live verslag van lidwien gevers voor het achtuurjournaal(nos) over de intocht van `snelle jelle` in vlijmen was rommelig en moeizaam....en afgelopen.
16-01-2006
mevrouw barney moest vandaag met pijn in het hart haar titel afstaan aan de vriendin van jelle klaassen, zij is de nieuwe first lady van de`lakeside world professional darts championships`.
15-01-2006
in de eerste aflevering van `hotel big brother`(talpa) inspecteert caroline tensen het hotel. het woord dat daarbij opmerkelijk vaak valt is "strak!".
14-01-2006
"never a dull moment in den haag" jubelde clairie polak(nova) toen ze overschakelde naar ferry mingelen voor het laatste nieuws over de afghanistan-missie soap.
12-01-2006
talpa zond vanavond `ivo`s theatershow` uit. een citaat: "generaties zullen eeuwigdurend botsen want sex van paps en mams is niet toegestaan maar gelukkig viel vaders zaad niet op de rotsen anders had ik hier vanavond niet gestaan"
11-01-2006
xandra lammers uit ijburg is een protestactie begonnen tegen de brug tussen ijburg en almere: "we willen in elk geval geen onderdeel uitmaken van almere, daar zitten amsterdammers niet op te wachten" arme xandra, ze weet nog niet dat `amsterdammers` al lang in almere wonen... of in purmerend... niet op ijburg.
10-01-2006
`netwerk`(eo) zond vanavond een portret uit van de sgp, het eerste televisieportret ooit van de partij gemaakt. de opnames hadden onmiskenbaar voor grote opwinding gezorgd bij de woordvoerder van de partij, die steeds met verende tred voor de camera uitwandelde en zo vaak mogelijk voor de lens verscheen om zijn verhaal te doen.
10-01-2006
op rtl5 was vanavond `beauty and the nerd` te zien: een "sociaal experiment waarin acht mooie, niet zo slimme vrouwen worden gekoppeld aan acht briljante mannen, die sociaal gezien niet zo handig zijn." best geinig....
09-01-2006
misschien kan deze dokter eens naar nederland worden gehaald?
07-01-2006
wie zei daar dat er in flevoland nooit wat te doen is?
06-01-2006
het programma heet `superster`(tros), en en het geeft mensen die presentator willen worden een kans.
06-01-2006
grote consternatie bij de `mike en thomas show`(vara) waar giel beelen, die verkleed was als frietje (uiteraard met grote rode pet erbovenop), zijn evenwicht verloor en niet meer op eigen kracht overeind kon komen. gelukkig liep alles met behulp van twee toneelmeesters uiteindelijk goed af.
05-01-2006
slecht nieuws voor ton van royen, zo meldt `shownieuws`(sbs6): zijn moeder is gevallen en heeft vijf ribben gebroken. maar ma van royen is een taaie, want onlangs overleefde ze ook al een andere ernstige blessure. wij wensen ma en ton veel sterkte.
03-01-2006
joop van zijl vertelde in `de wereld draait door`(vara) dat hij terugverlangt naar de oude begintune van het nos-journaal, die met de gongslagen. de huidige gaat namelijk zo snel dat joop niet genoeg tijd heeft om naar zijn toestel te snellen, waardoor hij elke dag te laat is voor de belangrijkste headlines.
03-01-2006
"de heksenjacht op de dikkerds is niet langer meer subtiel en ondergronds maar is nu ook in de media volop ontketend. dikkerds zijn de joden van het heden. verguisd geminacht en als het even kan moet deze soort schijnbaar worden uitgeroeid" de uitzending van `nova` over dikke nederlanders die zich in belgie laten opereren om af te vallen, heeft het nodige losgemaakt (bijvoorbeeld op diverse websites en forums op internet)
02-01-2006
de tv van willemijn wenst alle trouwe bezoekers een "prettig nieuwjaar" (om met de twee van willemijn te spreken)!
het lijstje van willemijn - Peter Jan Rens Late Night
eerste aflevering
- The Sopranos
Amour Fou, episode 37 (en de rest)
- Laat de Leeuw
Robert ten Brink en Paul de Leeuw gaan als Sint en Piet op bezoek in een bejaardenhuis en op een basisschool
- Oprah
Oprah's Favourite Things 2004, Tribute to Teachers
- NOS
debat tussen Fortuyn, Melkert, Dijkstal en Rosenmƶller na de gemeenteraadsverkiezingen op 6 maart 2002 - Footballer's Wives
alle afleveringen
- Studio Sport
Ronald de Boer huilt voor de camera van als Ajax wint van Grasshoppers
- Seinfeld
afl. The Comeback (en de rest)
- Big Brother 1
overgeblevenen Ruud en Willem zitten in bubbelbad in de tuin, terwijl te horen is dat publiek van buiten het hek schreeuwt dat Willem een verrader is
- 24
derde serie
- BBC
documentaire "Are you watching, Jimmy Hill?" - Nova
Charles Groenhuijsen interviewt Arjen Ederveen n.a.v. Nipkow Schijf voor '30 Minuten'
- Ali G.
Funkyzeit mit Bruno, afl. waarin Bruno als model weet door te dringen op de catwalk van Duitse modeontwerper
- Peter R. de Vries
afl. waarin malafide hovenier in de val wordt gelokt
- Tegenlicht
Felix Rottenberg ontvangt Geert Mak, Afshin Ellian en Kees Beekmans
- Jensen
aflevering met de 'Battle of the Bassies'
- Studio Sport
persconferentie van Louis van Gaal waarin hij vraagt: "Ben ik nou zo slim, of ben jij nou zo dom?"
- De Boodschappenbeurs
"Uw kat heeft, net als u, ook wel eens trek in een lekker tussendoortje"
- Lang Leve de Vereniging
Harmonie St. Michaƫl viert gala-avond met gastoptreden van operettester Marco Bakker ("Sorry voor de hoed")


zoeken bij willemijn
het adres van willemijn