de tv van willemijn


30-12-2006
de laatste `sonja`(vara) werd een hartverwarmende familiehappening. met de zo bij sonja horende, verantwoorde(!) mix van prominenten en verworpenen der aarde. de laatste `sonja` markeert het einde van een tijdperk. het was mooi. mooi geweest.
30-12-2006
niets gezelligers dan samen met een bordje voor de tv. beste voornemen voor 2007: get yourself a `tablemate`!
29-12-2006
dat is ook zo heerlijk van kerstvakantie: dat je gaat zitten kijken naar een - ruim een uur durend - programma over windsor castle. en de volgende dag naar deel twee... en morgen (vijdag) is deel drie van `the queens castle`(nos). jippie!
27-12-2006
thomas van luyn is een heer! toen hij in `top 2000 a gogo`(nps) een niet aflatende stroom wartaal en de nodige handtastelijkheden van bonnie st.claire over zich heen zag komen, bleef hij kalm en beleefd. geen ergernis, geen weerzin, geen wanhoop noch moordzucht waren hem van het gelaat af te lezen... (matthijs van nieuwkerk had overigens zichtbaar meer moeite met het hersen- en haardode delirium.)
27-12-2006
de hbo-serie`big love`(canvas) is een tikkeltje traag en gaat niet erg diep, maar het gegeven is origineel, er wordt goed in gespeeld en hij bestaat uit 12 afleveringen. kortom, een geschikte kerst-dvd! `desperate housewives` meets `twin peaks`, zoiets.
25-12-2006
wanneer je eindigt als hoogtepunt van de speciale kerstaflevering van het `familiediner`(eo) - waarin de familie veerkamp na 14 jaar weer wordt herenigd - dan heb je het echt gemaakt! zeker als je ook nog dezelfde visagiste krijgt toegewezen als bert van leeuwen... dank je wel james brown.
24-12-2006
kerstmis kent vele gedaanten.
24-12-2006
in `wonder showzen`(mtv) worden de grote thema`s niet geschuwd. het programma laat zich misschien het beste omschrijven als een soort sesamstraat-noir... en dan voor grote mensen. nieuw en leuk!
23-12-2006
"toenaait ze mjoezik ziems so lout... ai wisj zet wie koet loez zis kraut..." en zo hoorden we, dankzij julio iglesias, 'careless whisper` van sjorz maaikel ook weer eens.
21-12-2006
het is uit! ach gut. en zo vlak voor kerst... wel een hele troost voor alle andere stakkers die zonder geliefde de feestdagen ingaan: het kan de besten overkomen!
20-12-2006
"in het nieuwe jaar komen we terug met een paar hagelnieuwe afleveringen" zo beloofde `peter r. de vries`(sbs6) monter, maar ook enigszins dreigend. waarna hij de kijkers een crimineel goed nieuwjaar toewenste.
19-12-2006
is het "sterrenslaghumor" of "sterrenslag-humor"?
18-12-2006
in `katja vs de rest`(bnn) was dit keer daphne bunskoek `de rest`. daphne bewees eens te meer dat ze een hartstikke lollige, eigenlijk best wel knotsgekke meid is.
17-12-2006
twee maal een eerbetoon. op nederland 2 een herhaling van `tv toppers`(ncrv) waarin robert long voor een studio vol bejaarden samen met barry stevens en jos brink lekker uit zijn krullenbol ging. op net 3 een voor de gelegenheid muisstil `mooi!weerdeleeuw`(vara) publiek dat luisterde naar een prachtig lied van robert long. naar de originele versie wel te verstaan, en dus niet door paul de leeuw gezongen, want: "ik bewonderde hem enorm, maar robert long was niet zo dol op mij". mooi.
17-12-2006
ijzingwekkend: de confrontaties tussen moordenaars en de nabestaanden van hun slachtoffers. bij `oprah`(rtl4), where else? deze moordenaar vertelde hoe hij de moeder van de vrouw tegenover hem had gewurgd. het laatste wat ze had gezegd? zijn naam.
16-12-2006
het is dat je weet dat je geen medelijden hoeft te hebben met sir paul mccartney, maar geinterviewd worden door de reinout oerlemansen van deze wereld moet toch iets van een keerzijde van een medaille zijn.
15-12-2006
vlaanderen zou zich hebben afgescheiden van wallonie. kan het nog gekker? ja hoor, zo weten wij hier. in belgie bleken de malle berichten uit de politiek tenminste nog een grap.
13-12-2006
voorafgaand aan `zulte waregem - ajax`(rtl7) verscheen dit overzichtje, dat de 3-0 overwinning van ajax achteraf toch even in een ander persepectief zet. 12/12/2006 ronddrentelende mensen die vragend omhoog turen? dan is er nieuws over de spoorwegen! de invoering van de nieuwe dienstregeling werd overigens geen nationale ramp. meevallertje dus, voor de ns en de reizigers dan.
10-12-2006
bij `wereldgasten`(vpro) verscheen vanavond, behalve iggy pop en david bowie, ook leonie sazias weer eens in beeld! al met al een leuk weerzien met drie stijliconen van de jaren tachtig.
09-12-2006
"kijk nou, schorpioentjes! en sommige leven nog..." tros-kok ad janssen is niet kinderachtig: als de grootste familie van nederland china bezoekt, proeft hij onverschrokken allerlei inheemse lekkernijen, en het smaakt hem allemaal nog ook. ad lust alles. maar dat wisten we eigenlijk al.
07-12-2006
"zo`n rechthoekig montuur is een beetje artistiek... heel apart!" zoals elk slachtoffer in `van ramp tot vamp`(rtl4) was ook deze remp totaal niet opgewassen tegen het murw-makende adhd-enthousiasme van het stylistenteam. en dus was ze na afloop "echt heel blij!". ook met de bril.
06-12-2006
in `profiel`(kro) vertelde andre rieu dat hij in zijn jeugd nog wel eens met lange tanden viool had gespeeld. maar die tijd ligt ver achter hem. tegenwoordig lacht hij met diezelfde tanden iedereen uit.
05-12-2006
john de wolf, vanavond in `beroemde ouders`(talpa), roept altijd een sterk verlangen op naar vroeger, zeg maar de jaren tachtig... toen voetballers nog simpele zielen waren, die hun eten door hun vrouw lieten prakken en hun kinderen rodney, desley en stacey noemden.
04-12-2006
"het grappige diertje was al een tijdje aan het kwakkelen..." in `shownieuws`(sbs6) vanavond het trieste bericht over de dood van max, het hangbuikzwijntje van george clooney. je gunt het hem niet, maar het heeft ook iets geruststellends dat zo`n wereldster nu thuis zit te staren naar een lege mand. met rode ogen. en een loopneus.
03-12-2006
"joaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....!" ``t schaep met de vijf poten`(kro) is een nachtmerrie voor iedereen die een hekel heeft aan een amsterdams accent. en misschien nog wel meer voor wie er van houdt.
02-12-2006
`retourtje geluk`(sbs6) wordt gesponsord door de ns. en dus brengt nance vele uren door op perrons, voor kaartjesautomaten en in de trein. desondanks wordt het programma steeds heel koppig aangekondigd als een 'feelgood programma'.
02-12-2006
u moet kiezen!
het lijstje van willemijn - Peter Jan Rens Late Night
eerste aflevering
- The Sopranos
Amour Fou, episode 37 (en de rest)
- Laat de Leeuw
Robert ten Brink en Paul de Leeuw gaan als Sint en Piet op bezoek in een bejaardenhuis en op een basisschool
- Oprah
Oprah's Favourite Things 2004, Tribute to Teachers
- NOS
debat tussen Fortuyn, Melkert, Dijkstal en Rosenmƶller na de gemeenteraadsverkiezingen op 6 maart 2002 - Footballer's Wives
alle afleveringen
- Studio Sport
Ronald de Boer huilt voor de camera van als Ajax wint van Grasshoppers
- Seinfeld
afl. The Comeback (en de rest)
- Big Brother 1
overgeblevenen Ruud en Willem zitten in bubbelbad in de tuin, terwijl te horen is dat publiek van buiten het hek schreeuwt dat Willem een verrader is
- 24
derde serie
- BBC
documentaire "Are you watching, Jimmy Hill?" - Nova
Charles Groenhuijsen interviewt Arjen Ederveen n.a.v. Nipkow Schijf voor '30 Minuten'
- Ali G.
Funkyzeit mit Bruno, afl. waarin Bruno als model weet door te dringen op de catwalk van Duitse modeontwerper
- Peter R. de Vries
afl. waarin malafide hovenier in de val wordt gelokt
- Tegenlicht
Felix Rottenberg ontvangt Geert Mak, Afshin Ellian en Kees Beekmans
- Jensen
aflevering met de 'Battle of the Bassies'
- Studio Sport
persconferentie van Louis van Gaal waarin hij vraagt: "Ben ik nou zo slim, of ben jij nou zo dom?"
- De Boodschappenbeurs
"Uw kat heeft, net als u, ook wel eens trek in een lekker tussendoortje"
- Lang Leve de Vereniging
Harmonie St. Michaƫl viert gala-avond met gastoptreden van operettester Marco Bakker ("Sorry voor de hoed")


zoeken bij willemijn
het adres van willemijn