de tv van willemijn


30-11-2005
vanavond speelde az in bulgarije zo`n fijne goeie-ouwe-tijd-wedstrijd: suppoosten met pet, klassieke megafoon speakers en.... louis van gaal.
29-11-2005
uri geller blijkt, zonder de tekening van robert jensen gezien te hebben, precies dezelfde tekening te hebben gemaakt, puur door middel van concentratie. jensen tekende, heel onbeholpen, een tennisracket. en uri dus ook....
27-11-2005
good, better, best. dit weekend klonk er in de engelse stadions een minuut lang stilte of een minuut lang applaus (of allebei) als eerbetoon aan de deze week overleden voetballegende george best. kippenvel.
26-11-2005
`shownieuws`(sbs) wist te melden dat connie en hans breukhoven hun bentley gaan verloten onder klanten van de free record shop. ze hebben veel herinneringen aan de auto; wat het gekste was dat ze er ooit in hadden meegemaakt wilden ze niet verklappen, maar ze lachten er zo hard bij dat ze vast seks bedoelden. wilt u die auto?
25-11-2005
noodweer of niet, 800 km file of niet, dit gezelschap kon er niet mee zitten, want het was "hartstikke gezellig in de bus".
25-11-2005
in `american casino`(discovery) probeerde rockster vince neil, die normaal alleen op fruitautomaten speelt, het ook eens met black jack, en dat liep niet zo goed af. verloofde leah vertaalde het verlies meteen naar haar eigen universum.
23-11-2005
talpa zendt ook speelfilms uit.
22-11-2005
zo`n tweeling, dat hakt er behoorlijk in.
21-11-2005
het huis is verkocht!!!! in de laatste aflevering van het drieluik `huis te koop`(ncrv) kwam er ein-de-lijk een einde aan de lijdensweg van jan zomer en zijn ex-vrouw hetty. gedurende twee lange jaren kwamen er hooguit vijf mensen kijken, werd er geen enkel bod uitgebracht, zat jan uren achtereen in de auto te wachten of er mensen op de open dag kwamen, wisselden ze drie keer van makelaar, werd het huis van de buren binnen een maand verkocht, en raakten jan en hetty zover uit elkaar gedreven dat ze niet eens meer samen de verkoop konden tekenen. regisseur arno kranenborg zat er al die tijd bovenop en maakte er een even verstikkende als prachtige documentaire van. fijn voor jan en hetty dat het afgelopen is, jammer voor ons.
20-11-2005
in `cafe de sport`(talpa) viel vanavond het woord "scheten".
19-11-2005
de schaduw op de achtergrond is van richard klinkhamer, de man die zijn vrouw vermoordde en haar in zijn eigen tuin begroef. op de voorgrond ziet u inge diepman, de vrouw die na vanavond spoorloos uit beeld zou verdwijnen...
18-11-2005
na afloop van`domino d-day`(sbs6) ging alle lof naar de bouwers, die om dit te bereiken "acht weken van hun leven gaven". toch solidair van ze.
17-11-2005
"en heb je een keer een onzekere dag qua buik, dan sla je gewoon een sjaal om, lekker laag geknoopt..." er is niemand die zo aanstekelijk en oprecht mensen mooi kan maken als maik de boer. in `looking good`(rtl4) laat hij elke week mensen weer stralen, en hij straalt altijd met ze mee.
16-11-2005
hee...., is dat niet die jongen die laatst ook in `gooische vrouwen` speelde?
15-11-2005
in 'de pfaffs'(rtl7) was vanavond te zien hoe een schoonzoon van jean marie motorrijexamen ging doen, en op een nogal opmerkelijke manier probeerde om zijn zenuwen in bedwang te krijgen. (tevergeefs overigens: hij zakte)
14-11-2005
en zeewolde kon het net zo goed gebruiken. heel flevoland eigenlijk wel.
13-11-2005
rene wilde het weer goed maken met zijn ex-vriendin, die hem had verlaten omdat hij in een boze bui haar keel had dichtgeknepen. en dus belde hij `lieve patty`(rtl5) voor een bemiddelingspoging, maar het mocht niet baten: de ex was onvermurwbaar. het hielp ook niet echt dat patty zelf steeds ongevraagd herhaalde dat een man die haar met een vinger zou aanraken meteen een doodschop kon krijgen.... en nooit meer terug hoefde te komen.
12-11-2005
`het zwarte schaap`(vara) gretta duisenberg beet zelfverzekerd en fel van zich af: "het klinkt misschien arrogant, maar ik ben uitermate populair in de bezette gebieden". en daarmee bedoelde ze dit keer niet amsterdam-zuid.
12-11-2005
rob oudkerk beweert in zijn nieuwe boek - en vanavond in `nova politiek`(nps) - dat politici die onder zware druk staan, een stofje in hun hoofd aanmaken waardoor ze in de war raken. als voorbeeld noemde hij, behalve zichzelf, o.a. ruud lubbers. als het echt waar is, dan moeten we donner in de gaten houden.
10-11-2005
in amman overheerste vandaag, na de zelfmoordaanslagen van gisteren, oprechte verontwaardiging over de werkwijze van al-qaeda.
09-11-2005
in `het uur van de wolf`(nps) vanavond een prachtige documentaire over violiste ida haendel, die ten onrechte nooit zo beroemd is geworden als bijvoorbeeld tijdgenoot yehudi menuhin. hoewel haendel inmiddels dik in de tachtig is, treedt ze nog altijd op en reist daarvoor de hele wereld over. naar eigen zeggen is ze nooit alleen, want ze heeft altijd haar viool bij zich. en haar hondje decca.
08-11-2005
deze deelnemer aan `the contender`(rtl7), een soort big brother voor profboksers, moest het gevecht aan met een concurrent en werd voor de ogen van zijn huilende kinderen compleet knock out geslagen. zijn kijk op de werkelijkheid had ook een paar flinke klappen gekregen.
07-11-2005
ijdeltuit 1 liet zich urenlang filmen terwijl hij zelfverzekerd door amsterdam wandelde. ijdeltuit 2 monteerde dit gretig tot een vals filmpje voor `netwerk` en geniet nu quasi-verbaasd van alle aandacht die hem dat oplevert.
06-11-2005
een lichtpuntje op de nederlandse velden dit weekend: de keeper van heracles, martin pieckenhagen, komt in blessuretijd voor een wanhoopsoffensief mee naar voren, krijgt zowaar zijn hoofd tegen de bal en scoort.....: 2-2! en zoals het hoort in een jongensboek had onze held het "tot ver na de wedstrijd druk met het zetten van handtekeningen en het geven van interviews".
05-11-2005
`paul viert feest!` - in het kader van het 80-jarig jubileum van de vara - eindigde even briljant als onheilspellend. op de begrafenis van paul de leeuw hield vara-voorzitter vera keur (loes luca) bij zijn kist een toespraak, waarin ze paul bedankte en hem roemde om wat hij voor de vara had betekend. de gedachte aan een metafoor drong zich op, het had ook veel weg van een cryptische boodschap, maar het voelde toch vooral als een hartenkreet....
04-11-2005
in de `tv show`(tros) trad vanavond de vijfjarige akim op, een door andre rieu ontdekt begenadigd viooltalentje uit duitsland. er was veel vraag naar de kleine jongen, aldus rieu, want alle media in duitsland zaten achter hem aan, maar andre had hem speciaal voor ivo niehe bewaard.
03-11-2005
van het forum op de website van `max & catherine`(max): "Wat heb ik weer genoten vandaag. Catherine heerlijk hoe jij gewoon lekker normaal blijft. Ook heb ik veel bewondering voor de Alzheimer gasten. Een jaar geleden is mijn schoonvader gestorven hieraan en ik heb van kort bij meegemaakt hoe dat is. Bedankt voor weer een gezellig uurtje !"
02-11-2005
`prettig weekend, ondanks alles`(bnn) is een rare documentaire geworden. maar wat je er ook van kan zeggen, het komt uit een goed hart. en daarom was het ook mooi, ondanks alles.
01-11-2005
de familie louwsma zit klaar om naar een film over de overleden mandy te gaan kijken, dit alles in het programma `ik mis je`(eo) . met respect voor alle goede bedoelingen, maar hoe zit het eigenlijk met het recht op privacy van de overleden medemens?
het lijstje van willemijn - Peter Jan Rens Late Night
eerste aflevering
- The Sopranos
Amour Fou, episode 37 (en de rest)
- Laat de Leeuw
Robert ten Brink en Paul de Leeuw gaan als Sint en Piet op bezoek in een bejaardenhuis en op een basisschool
- Oprah
Oprah's Favourite Things 2004, Tribute to Teachers
- NOS
debat tussen Fortuyn, Melkert, Dijkstal en Rosenmƶller na de gemeenteraadsverkiezingen op 6 maart 2002 - Footballer's Wives
alle afleveringen
- Studio Sport
Ronald de Boer huilt voor de camera van als Ajax wint van Grasshoppers
- Seinfeld
afl. The Comeback (en de rest)
- Big Brother 1
overgeblevenen Ruud en Willem zitten in bubbelbad in de tuin, terwijl te horen is dat publiek van buiten het hek schreeuwt dat Willem een verrader is
- 24
derde serie
- BBC
documentaire "Are you watching, Jimmy Hill?" - Nova
Charles Groenhuijsen interviewt Arjen Ederveen n.a.v. Nipkow Schijf voor '30 Minuten'
- Ali G.
Funkyzeit mit Bruno, afl. waarin Bruno als model weet door te dringen op de catwalk van Duitse modeontwerper
- Peter R. de Vries
afl. waarin malafide hovenier in de val wordt gelokt
- Tegenlicht
Felix Rottenberg ontvangt Geert Mak, Afshin Ellian en Kees Beekmans
- Jensen
aflevering met de 'Battle of the Bassies'
- Studio Sport
persconferentie van Louis van Gaal waarin hij vraagt: "Ben ik nou zo slim, of ben jij nou zo dom?"
- De Boodschappenbeurs
"Uw kat heeft, net als u, ook wel eens trek in een lekker tussendoortje"
- Lang Leve de Vereniging
Harmonie St. Michaƫl viert gala-avond met gastoptreden van operettester Marco Bakker ("Sorry voor de hoed")


zoeken bij willemijn
het adres van willemijn