de tv van willemijn


30-10-2008
"prima!!!!" hoe het nu met jack spijkerman ging, vroeg matthijs van nieuwkerk in 'de wereld draait door'(vara). kennelijk is de vara-fatwa opgeheven. en dus zou jack wel eens de waarheid kunnen spreken.
30-10-2008
het valt te hopen dat er bij de publieke omroep al iemand aan het nadenken is over de volgende hype. voor je het weet is het 4 november geweest.
28-10-2008
"en de winnaars van 'de nationale bijbeltest 2008'(ncrv) zijn...: de doodgravers!" de triomf werd van harte gevierd, en terecht, want zo vaak valt er niet wat te vieren in de branche.
27-10-2008
de boeiende discussie over zonne-energie in 'tegenlicht'(vpro) werd letterlijk overschaduwd door een wonderlijk lichtplan, waarin abrupt - en vooral vaak - werd geschakeld tussen extreme zonnestanden.
25-10-2008
"we hebben hem!"
23-10-2008
girl power!
22-10-2008
"en? hoe voelt het om de mooiste te zijn..?" zou omroepbaas henk hagoort dit bedoelen, als hij zegt dat de actualiteitenrubrieken van de publieke omroep zich wat meer zouden moeten spiegelen aan bijvoorbeeld 'hart van nederland'(sbs6)?
21-10-2008
"dat is de knoflookglansslak! ruik maar..." 'vroege vogels'(vara) leert ons veel over de natuur, niet zelden over die van de mens.
20-10-2008
verder moet hij zijn kin laten opvullen en zijn wenkbrauwen donkerder laten tattoeren. dat is het advies van een chinese feng shui meester aan een man die vindt dat hij te weinig gezag uitstraalt. over schoonheid ging het dit keer, in wederom een fascinerende aflevering van 'metropolis'(vpro).
19-10-2008
"jaap, jij hebt een boek geschreven.." misschien moet frits spits eens bij 'business class'(rtl5) aanschuiven.
16-10-2008
"we hadden graag een rotterdammer gewild, iemand die de stad kent, hij is een amsterdammer!" ronald sorensen van leefbaar rotterdam heeft moeite met de voordracht van ahmed aboutaleb als burgemeester van rotterdam. het is natuurlijk ook een beetje eng, zo'n meneer uit de grote stad..!
15-10-2008
"weet je dat je een hele vlakke stem hebt?" een minpuntje voor iemand die politieagent wil worden, zo blijkt in 'gezocht: politie'(veronica), een idols-achtig programma met als hoofdprijs een baan bij de politie. ja, echt waar.
14-10-2008
met dank aan wouter bos zijn we vandaag de dag zowaar een beetje trots op nederland. geen woorden maar daden!
12-10-2008
11-10-2008
de vrouwenhumor in 'toren c'(vpro) is soms grappig, maar vaak ook erg flauw. en plat. net mannenhumor eigenlijk. kijk, en dat biedt dan weer perspectief.
10-10-2008
de persiflage op clowntje mika was misschien niet het meest urgente in 'koefnoen'(avro). maar het was wel erg grappig. en treffend ook.
09-10-2008
wesley senijder doet zaterdag misschien toch mee tegen ijsland, zo meldde 'het sportjournaal'(nos). heel goed. we zullen ze krijgen, die ijslandse bankrovers... ha!
08-10-2008
verslaggever rudy bouma is zijn spaargeld kwijt, en dat vond de eindredactie van 'nova'(nps/vara/nos) zo sneu dat hij er een itempje over mocht maken. en dus zien we rudy eerst vol energie op pad gaan, dan beteuterd bij een leeg kantoor van icesave staan en tenslotte worden weggestuurd bij de nederlandse bank. nou ja, het is ook sneu natuurlijk.
06-10-2008
twee kroatische kindjes, die zelf in een pleeggezin wonen, horen van hun zwakbegaafde biologische moeder dat er nog twee oudere zussen zijn, en dat ze die gaan ontmoeten. ze verheugen zich er op. wat zijn kinderen toch ontroerend, en wat is 'spoorloos'(kro) vaak toch hartverscheurend.
05-10-2008
"liefde is vervangen door vriendschap." na een echtscheiding laten veel mensen een tattoo verwijderen. maar soms ook een nieuwe zetten. in 'het nahuwelijk'(vpro) veel exen die vrienden zijn geworden. dat zouden gehuwden ook vaker moeten doen.
04-10-2008
"op het journaal zie ik zoveel nare dingen, dan denk ik: waar is dat nou allemaal voor nodig?" suzanne redde het niet in de finale van het 'junior songfestival'(avro). ze kan altijd nog miss worden.
03-10-2008
oh oh, wat wilde jay kay graag de snelste 'star in a reasonably-priced car' worden! totale euforie dus als blijkt dat hij met zijn 1:45,81 aan kop gaat in deze 'top gear'(veronica) competitie.
02-10-2008
"weer eens samen uit eten was wel leuk ja. alleen wisten we niet waar we over moesten praten". 'help mijn man heeft een hobby'(rtl4) schreeuwt om een vervolg: 'help mijn man heeft geen hobby'
het lijstje van willemijn - Peter Jan Rens Late Night
eerste aflevering
- The Sopranos
Amour Fou, episode 37 (en de rest)
- Laat de Leeuw
Robert ten Brink en Paul de Leeuw gaan als Sint en Piet op bezoek in een bejaardenhuis en op een basisschool
- Oprah
Oprah's Favourite Things 2004, Tribute to Teachers
- NOS
debat tussen Fortuyn, Melkert, Dijkstal en Rosenmƶller na de gemeenteraadsverkiezingen op 6 maart 2002 - Footballer's Wives
alle afleveringen
- Studio Sport
Ronald de Boer huilt voor de camera van als Ajax wint van Grasshoppers
- Seinfeld
afl. The Comeback (en de rest)
- Big Brother 1
overgeblevenen Ruud en Willem zitten in bubbelbad in de tuin, terwijl te horen is dat publiek van buiten het hek schreeuwt dat Willem een verrader is
- 24
derde serie
- BBC
documentaire "Are you watching, Jimmy Hill?" - Nova
Charles Groenhuijsen interviewt Arjen Ederveen n.a.v. Nipkow Schijf voor '30 Minuten'
- Ali G.
Funkyzeit mit Bruno, afl. waarin Bruno als model weet door te dringen op de catwalk van Duitse modeontwerper
- Peter R. de Vries
afl. waarin malafide hovenier in de val wordt gelokt
- Tegenlicht
Felix Rottenberg ontvangt Geert Mak, Afshin Ellian en Kees Beekmans
- Jensen
aflevering met de 'Battle of the Bassies'
- Studio Sport
persconferentie van Louis van Gaal waarin hij vraagt: "Ben ik nou zo slim, of ben jij nou zo dom?"
- De Boodschappenbeurs
"Uw kat heeft, net als u, ook wel eens trek in een lekker tussendoortje"
- Lang Leve de Vereniging
Harmonie St. Michaƫl viert gala-avond met gastoptreden van operettester Marco Bakker ("Sorry voor de hoed")


zoeken bij willemijn
het adres van willemijn